Voldsramte Kvinder - Forsiden

					
					
				

At gå fra et voldeligt forhold, kræver nøje planlægning.
Det kræver også mod og styrke.


Når en kvinde endelig har fået modet til at forlade manden, kommer der nye konsekvenser: Mange kvinder står helt konkret på gaden, uden hverken penge på lommen eller et sted at bo. Det betyder, at de skal finde et nyt sted at bo, måske et nyt arbejde, og børnene skal måske skifte skole. De skal vende ryggen til det miljø, de kom fra og har levet i, i mange år. Af frygt for nye overfald og trusler, skal de ofte langt væk fra de områder, hvor manden er. Kvinderne kan være i meget stor fare, når de forlader manden, nogle kvinder er i stor fare i mange år efter. Kvinderne frygter for deres og deres børns liv og for at de skal blive opsøgt igen, eller at deres familiemedlemmer skal blive truet Kort sagt en masse nye begrænsninger.

Sørg for at tage hen et sted, hvor din partner ikke kan finde dig.
• Du kan tage hen til venner, familie eller et krisecenter.
• Du kan få hjælp til at anmelde din voldelige partner af krisecentrets medarbejdere.
• På nogle krisecentre kan få hjælp af en krisepsykolog til at bearbejde dine oplevelserne, så du kan genfinde en normal tilværelse uden vold.
• På krisecentret får du beskyttelse, så din voldelige partner ikke kan finde dig.
Har du været udsat for slag, spark, kvælningsforsøg, er det vigtigt at du anmelder volden, da du senere hen kan få fysisk og psykiske men af volden.
Endvidere er det vigtigt at du anmelder de voldelige overfald til dit forsikringsselskab.

© Landsforeningen for Voldsramte Kvinder 2008 | info@voldsramtekvinder.dk | Tlf.: 60 14 01 01